Öppenträningar i bruks och tävlingslydnad
Vi startar varje tillfälle med en kort samling och därefter dela upp oss i grupper om ca 5 personer. I denna grupp tränar man ett ekipage i taget då samtliga andra i gruppen har bundit upp sina hundar eller lämnat dem i bilen för att på bästa sätt kunna hjälpa det ekipage som tränar. Varje ekipage kommer få ca 15 min träningstid var som man får utnyttja till det man själv vill. Det är upp till varje grupp att hålla koll på tiden.
När man kommer till träningstillfällena ska man ha en liten lapp med sig vad det är för moment man vill träna och vad det är för hjälp man önskar. Detta är till för att effektivisera träningen och att alla ska komma förberedda och ha en plan. Är man osäker vad man vill ha hjälp med kan man visa några moment och fråga om råd vad man kan tänkas behöva träna mer på. Varje tillfälle kommer inledas med sitt i grupp och platsliggning för de ekipage som vill. Har man en hund som inte är säker i dessa moment ännu kan man lägga denna en bit ifrån de andra hundarna på kanten och stå på kopplet. För att hunden skall få deltaga i gruppmomenten ska den klara att ligga plats själv i minst två minuter. Löptikar är välkomna men får köra sin tid på övre planen.
Följande måndagar samlas vi k. 19.00 i klubbstugan:  3 april,  22 maj ,28 augusti, 11 september, 2 oktober Observera att det är skotträning 18.30-19.00

Ansvariga: Emma Lundin och Jessica Brissman brukslydnadsektor@gmail.com

Brukslydnad