Fredag 20/4 kl.18.30-21.00 (teori, passar både nybörjare och erfarna)

Lördag 21/4 kl. 8.00- ca 17.00 (skogsarbete)

Söndag 22/4 kl. 8.00-ca 17.00(skogsarbete)

Antal platser: 6

Pris: 1650 kr För dig som inte är medlem i VBK tillkommer en medlemsavgift på 565:- (årsavgift för SBK 360 kr och VBK 205 kr)

Om instruktören:

Jag heter Anita Leander Mellin och har arbetat med sökhundar i ca 25 år. Tävlat på Elitnivå och även Räddningshund.
Ur den erfarenheten skrev jag boken SÖK & RÄDDNINGSHUNDEN – sökutbildning – problemlösning och inlärning – som sedan har omvandlats till en fungerande utbildning för personsöket. Men all utbildning kan vidareutvecklas och det går alltid att lära sig nya sätt att arbeta med sin hund. Det är det som gör träningen så spännande och rolig: att försöka förstå varför hunden gör si eller så och sedan arbeta och lägga upp träningen efter det. Viktigt för mig är att ”se” vad både förare/hund behöver träna på och känner sig ”bekväma” med. Alltså en individanpassad träning! Mina tankar är att låta hunden själv komma på vad sökleken går ut på – det gör att hunden ger allt i SÖKET och lyckas med sin uppgift. Skulle hunden behöva mer information i sitt arbete är vi tvåbenta hundens ”vägvisare”.

Kursupplägg:

Kursen passar både nybörjare och tävlingsekipage på alla nivåer. Jag lägger upp arbetet på den nivå som ekipaget befinner sig eller med fokus på eventuella problemlösningar.
Fredagen inleds med ett teoripass. Under helgen tränar tv tre hundar på förmiddagen och tre hundar på eftermiddagen.
Varje ekipage arbetar i ca 45 minuter, om inte något oförutsett sker.
Vi äter lunch ”cirka” mitt på dagen, när tredje hunden har tränats.
Genomgång sker efter varje hunds träning, skrivet schema om arbetet lämnas till föraren. Kommer deltagarna på ytterligare frågor betr hundarna är alla välkomna att ställa dessa när vi är klara med dagens arbete.
OBS! Alla frågor är viktiga!

Anmäl dig   Här