Träningsgrupper Agility

Home  »  Träning  »  Träningsgrupper Agility

Väsby BK Agilitysektor erbjuder två träningsgrupper i agility ht-17.

Träningsgrupperna tränar tisdagar och onsdagar utomhus vid brukshundklubben v. 34 – v.45.
Syftet med grupperna är, förutom att bidra till gemenskapen i klubben, att ha kul tillsammans och att öka motivationen till agilityträning och tävling.

Deltagarna turas om att hitta lämpliga banor för gruppen. Den ansvariga för kvällens bana lägger ut banskissen i den gemensamma facebookgruppen ett par dagar innan träningen. Samma person leder banbygget och övriga hjälper till. Varje storleksgrupp turas om och kör motsvarande ett varv var i tur och ordning, totalt två-tre ggr. Därefter byte av storleksgrupp. Se ansvarslistan. Deltagarna i gruppen intresserar sig för varandras träning och den som vill ha feed back ber om det.

Varje grupp har en ansvarig som skapar en facebookgrupp för träningsgruppen och gör ett schema för terminens träningstillfällen.

Som deltagare i gruppen förväntas du aktivt delta i träningen och vid förhinder meddela banansvarig för kvällen. Om du som banansvarig får förhinder får du själv hitta någon i gruppen att byta ansvarskväll med.

För att vara med i någon av träningsgrupperna krävs:
• Du är medlem i Väsby brukshundklubb
• Du har de förkunskaper som behövs (se respektive grupp).
• Hunden har fyllt 1 år (VAg 1).
• Du är beredd att hjälpa till vid klubbens tävlingar som funktionär.
• När du tävlar i agility så ser vi gärna att du tävlar för Väsby brukshundklubb (dock ej krav).

Detta är träningsgrupperna:
VAg 1 (Väsby Agility klass 1) Tisdagsgruppen
Förkunskaper: Agilitykurs/-er på grund- och fortsättningsnivå eller motsvarande. Tillräcklig allmänlydnad och sån kontakt med hunden som krävs för att kunna träna tillsammans med andra utan problem.
Tränar: Klass 1-banor
Träffas på tisdagar kl. 18.30-21.00.
Ansvarig: Kristina Haponen (kristina.haponen@gmail.com)

VAg 2-3 (Väsby Agility klass 2-3) Onsdagsgruppen
Förkunskaper: Tävlat i klass 1 i någon av grenarna agility eller hopp och uppnått kvalificerande resultat för klass 2.
Tränar: Tävlingsbanor på klass 2- och 3-nivå.
Träffas: Onsdagar kl 18.30-21.00
Ansvarig: Lena Jansson- Kujanpää (lena_jk@hotmail.com)

Passar någon av grupperna dig? Vill du vara med? Kontakta gruppansvarig!
Träningsgruppen/Agilitysektorn Väsby BK