Våra instruktörer

Är du instruktör på Väsby BK och vill uppdatera din information – eller står du kanske inte med? Mejla till webmaster@vasbybrukshundklubb.se så löser vi det!

Amanda Åsén

Amanda Åsén

SBK Valp- och allmänlydnadsinstruktör

Info kommer
Amy Karlsson

Amy Karlsson

Rallylydnadsinstruktör

Bästa tävlingsmerit med egen hund:

– 2a pris 97p, Rallylydnad nybörjarklass

Hundar i Hemmet:

– Luna, Mittelspitz, född 2014

Presentation:

Hej!

Jag heter Amy Karlsson och bor i Åkersberga. Jag tränar och tävlar Rallylydnad och Agility samt ställer ut min hund Luna. Vi har även nosat lite på spår. Jag började jobba på ett hunddagis i Danderyd och efter några år blev jag värvad till ett helt nytt hunddagis som hunddagisföreståndare, jag byggde upp det nya dagiset från grunden i allt från renovering till kunder och hundgrupper. Idag arbetar jag som Vd assistent, men jag har fortfarande en hand med i spelet på hunddagiset och håller det varmt om hjärtat.

Jag tycker det är viktigt att ha ett mål med sin träning med sin hund. Om det så är att nå SM eller kunna gå fint förbi den där grannhunden är individuellt. Att man har en bild i huvudet, en plan på vad man vill uppnå, är konsekvent och inte minst att man ska ha roligt när man tränar hund!

Mina övriga utbildningar inom hund:

 • Hunddagisföreståndarutbildning
 • Auktoriserad Rallyskrivare
 • Auktoriserad Rallysekreterare

 

”Ju mer jag tränar, desto mer tur har jag / Stenmark”

Annelie Bramstång

Annelie Bramstång

SBK Agilityinstruktör 1 (A1) SBK Agilityinstruktör 2 (A2)

Bästa tävlingsmerit med egen hund:

 • Vann Ungdoms SM i agility klass 3 med Troya 2014
 • Agility SM med Troya 2015
 • KM vinnare i Allroundpriset 2013 (Lydnad, agility och rally ingick)

Hundar i hemmet: Troya, blandrastik, född 2007, Primm, border collietik, född 2014

Presentation: Jag heter Annelie Bramstång och varit djurnörd sen barnsben. Uppväxt med häst som jag tävlade i hoppning med, men 2007 flyttade Troya in i familjen och jag hade redan då planer på att prova på agility. 2009 gick vi vår första kurs i agility och var sedan fast! Jag gillar att träna hund och tycker det är lika kul att lära ut. Träning ska vara positivt och roligt så att alla parter kan få ut maximalt av träningen. Mitt mål under mina kurser är att du som kursare ska utvecklas, även din relation med hunden och känna glädjen i agilityn.

Med Troya tävlar vi i agility, lydnad och rallylydnad. Primm är mest tänkt till agility, men vi får se vart våra vägar går! Hoppas vi ses på Agilityplan!

”Ingenting är omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid.”

Annika Engh

Annika Engh

Xxxx

Bästa tävlingsmerit med egen hund:

 • 2:a plats på U-SM i agility klass 1 med Plexus 2014
 • Uppflyttad till klass 3 i freestyle med Izzie (FD1, FD2)
 • Uppflyttad till klass 2 i freestyle med PlexusCHAMPIONAT med Izzie i HTM
 • CHAMPIONAT med Plexus i Hoppklass
 • 2 x CERT med Plexus i Agilityklass
 • CERT i agilityklass med Izzie
 • 3:e plats i internationell agilityklass 3 med Plexus på Stora STHLM 2016

Hundar i hemmet:

 • Plexus, Prazsky Krysarik, född 2008. Tävlas i Agility och Freestyle
 • Izzie, Australian Shepherd, född 2012 (LP1, LP2, FD1, FD2, SEHtMCH). Tävlas i Agility, Freestyle, HtM och barmarksdrag
 • Vira, Border Collie, född 2016. Ej tävlat ännu

Presentation:

Fastnade för hundsporten när jag köpte min första egna hund 2009 (Plexus) och har varit fast sen dess. Tävlade en del lydnad i början men Agility och Freestyle/Heelwork To Music är det jag brinner mest för idag och satsar högt på men har även på senare tid börjat med barmarksdrag där vi satsar på SM.

”If you can dream it, you can do it.”

Carola Juhlander

Carola Juhlander

Certifierad SBK Rallylydnads- & Allmänlydnadsinstruktör

Bästa tävlingsmerit med egen hund:

 • 2:a Mästarklass 96p 2017, Felix
 • 3:a Mästarklass 98p 2017, Felix
 • 3:a Nybörjarklass 93p 2017, Leffe
 • 1:a Nybörjarklass 96p 2017, Leffe

Hundar i Hemmet:
Felix, f 2010, hane Lagotto
Leffe, f 2015, hane Lagotto (bonushund)

Presentation:
Efter att jag, för flera år sedan, gått en rallykurs på klubben så var jag ”biten” av sporten och några veckor senare gjorde jag  tävlingsdebut med min lagotto Felix, nu 8 år. Godkända blev vi inte men jag hade fått smak på sporten Rallylydnad.
Jag blev kort och gott en rallynörd på nolltid och ville förmedla mina kunskaper vidare. Jag utbildade mig till Rallylydnadsinstruktör via SBK och har sedan dess hållit rallykurser på olika nivåer, främst på Väsby BK, men även privata kurser för t ex rasklubbar eller kompisgäng. Att flera av dessa deltagare tävlar framgångsrikt eller bara har rallylydnaden som en kul aktivitet gör mig jätteglad.
Hösten 2017 blev Felix Svensk Rallylydnadschampion dessutom kom lilla sötnosen ”Leffe”, också en lagotto, in i vårt liv. Jag har lyckan att även tävla honom i rally och vi gjorde debut hösten 2017 med en pallplats i första starten och dagen efter hamnade vi överst på pallen.
Fick i början av 2018 även möjlighet att vidareutbilda mig till Allmänlydnadsinstruktör. Så nu håller jag även valpkurser, vardagslydnadskurser. Det roligaste med att hålla kurser är att möta förväntansfulla kursdeltagare och se hur de förvaltar verktygen de får, tränar och utvecklas tillsammans med sin hund. Det är det bästa kvitto jag kan få!

 

Cili Blomgren

Cili Blomgren

Allmänlydnadsinstruktör, rallylydnadsinstruktör

Bästa tävlingsmerit med egen hund:

 • Individuell 5e plats på World Agility Open (Games) 2015, Thea
 • Silver lagSM 2014, Kylie

Hundar i Hemmet:

 • Irja, Finsk lapphund 8 år. Tävlas i rallylydnad
 • PM Quality’s Designof Glorious Girl ”Thea”, Shetland sheepdog 8 år. Tävlas i agility och rallylydnad
 • Ailicec Kylie ”Kylie”, Border collie 4 år. Tävlas i agility, rallylydnad och tävlingslydnad.

Presentation: Hej! Cili Blomgren heter jag och är en 24årig student inne på sista året på psykologprogrammet. Jag har varit aktiv inom flera hundgrenar men det är agilityn som har mitt hjärta i ett fast grepp. Jag älskar farten, utmaningen och kicken jag får när jag springer och allt i samarbetet sitter tillsammans med min hund. Både i mitt privatliv, yrkesliv och i träning med hundarna så tror jag på att våga testa och försöka även när det känns svårt. Det värsta som kan hända är att du misslyckas och lär dig hur du ska göra till nästa gång.

Som instruktör tycker jag att det bästa är att se hur mina deltagare och deras hundar tar sig an en uppgift som först kan verka klurig för att sedan lyckas lösa den. Att få se glädjen de utstrålar när de lyckas är helt klart det som får mig motiverad till att fortsätta utveckla mina kurser och mitt instruktörskap. För att få ut det bästa ur sin hund tror jag på att leka och ha roligt tillsammans, hundens bästa belöningen ska vara just DU: att få busa tillsammans, äta gott eller bara få vara med dig.

”Jag har hellre ett liv fullt av misstag än ett hjärta fullt av ånger.”

Eva Sjöholm

Eva Sjöholm

Allmänlydnadsinstruktör, tävlingsledare lydnad

Bästa tävlingsmerit med egen hund:

– Elitspår med två olika hundar

– Högre klass sök med tre olika hundar

Hundar i Hemmet:Uppdateras inom kort

 

Presentation: Hej! Jag heter Eva Sjöholm. Jag vill gärna bidra till att fler får upp ögonen för våra bruksgrenar, då jag själv brinner för just bruks. Att få vara i skogen och se en hund följa ett spår eller genomföra ett sökarbete. Det är svårslaget!

”Att jobba för glädjen i samarbetet med hunden, att inse att vi som förare inte ska lasta hundarna om det inte går som vi vill, är viktigt för mig”

Mona Ghalayini

Mona Ghalayini

Tävlingsledare

Bästa tävlingsmerit med egen hund:
– Cert. Elit Sök
– Uppflyttad till elit spår
– Uppflyttad till elit lydnad
– Godkänt resultat i lägre skydd

Hundar i Hemmet:

– 2 mallar

 1 jakt cockerspaniel

Presentation:– Hej! Målet med min hundträning är att alltid sträva efter att bli en duktigare och effektivare hundtränare. Jag har lärt mig väldigt mycket genom att titta på andra duktiga förare och deras hundar. Om jag ser något jag gillar så vill jag vet hur dom gjorde! Jag strävar alltid efter att utnyttja det hundens medfödda egenskaper, jobba med hunden och inte emot den. Hundträning för mig ska vara simpelt och roligt, men den ska även ta mig någonstans. Jag älskar att tävla och vill en dag stå på ett SM som deltagare!

”Insanity is doing to the same thing, over and over again,

but expecting different results.”

Sara Schill

Sara Schill

Skrivare rallylydnad

Bästa tävlingsmerit med egen hund:

Tävlar i klass 3 hopp (flera första placeringar i klass 1 och 2)

99 p Rallylydnad F och 98 p Rallylydnad A

192 p Lydnadsklass 1

Hundar i Hemmet:

Kira, Australian Shepherd, 4 år (LP 1, LP2, Ho 1, RLD N, RLD F, RLD A, RLD M)

Halo. Border Collie blandras från Hundar utan Hem, 2 år (RLD N, RLD F) (tävlar hopp 2 och Lydnadsklass 2)

Presentation:

Började träna hund 2012 och upptäckte hur givande och kul det är att arbeta tillsammans med sin hund. Jag har gått mängder av kurser i agility, handling, rc, lydnad, rallylydnad, sök, spår och diverse privatträningar för att suga i mig så mycket kunskap som möjligt. Och det mest fantastiska med hundträning är att det alltid finns sätt att lära sig mer och utvecklas. Oavsett vilken typ av hund man har! Och nyckeln till all hundträning är att ha kul!

I klubben är jag även engagerad i agilitysektorn där vi anordnar bl.a. agility tävlingar samt är med i klubbens styrelse som kassör.

”Don’t suck – Just do it”

Simone Grande

Simone Grande

Instruktör, lärare i hundtjänst

Bästa tävlingsmerit med egen hund:Brukschampionat i spår o sök, Lydnadschampionat, deltagande i lydnads-SM

Hundar i Hemmet:
 Holländsk herdehund, Alma

Presentation:Jag har varit SBK-medlem sedan 1986 och VBK-medlem sedan 1987. Jag har dels tränat och tävlat med 5 olika hundar, tervueren o malinois, o dels varit aktiv i ett flertal av klubbens sektorer. Eftersom jag har ett stort intresse för inlärning o värnar i hög grad om bruksverksamheten, så har jag haft ett antal kurser under åren. Dessutom har jag suttit i styrelsen under en lång följd av år o då även haft uppdraget som ordförande.

”Jag brinner för att lösa inlärningsproblem!”